Канцеларија Локалног омбудсмана града Крагујевца је била домаћин младим правницима и правницама који су у оквиру пројекта Бранитељи и бранитељке мањинских права, у организацији  Института за европске послове боравили у студијској посети Крагујевцу.

На састанку је било речи о раду Локалног обмудсмана кроз примере у пракси. Младе правнике и правнице  – будуће адвокате, тужиоце и заступнике у области људских и мањинских права је посебно занимала делатност Канцеларије локалног омбудсмана града Крагујевца у области заштите права националних мањина и других осетљивих група, у чему крагујевачка канцеларија има богатог искуства у примерима добре праксе.   Омбудсман града Крагујевца, Јелена Миливојевић је младе бранитеље и бранитељке упознала са основним надлежностима локалног омбудсмана, процедурама неопходим за оснивање ове Институције и начинима на које канцеларија сарађује са организацијама цивилног друштва.

  • Велико је задовољство угостити и поделити искуства са будућим стручњацима из области заштите људских права који су се определили да своју професионалну праксу посвете управо овој, једној од нахуманијих друштвених и правних области, налгасила је локални омбудсман Јелена Миливојевић, у обраћању младим правницима и правницама.

Ово је трећа студијска посета Крагујевцу младих правника и правница окупљених у пројекту Бранитељи и бранитељке људских права којој је домаћин канцеларија Локалног омбудсмана града Крагујевца. Пројекат је реализован уз подршку Амбасаде Сједињених америчких држава.