Крагујевац, 19. септембар 2022 – Представници Канцеларије локалног омбудсмана града Крагујевца су у суботу, 17. септембра учествовали на манифестацији „За безбедан Крагујевац“, у организацији НВО „После кише“

 На радном делу манифестације је разматрана превенција криминалитета код деце и младих, при чему је указано да би то требало да буде важан део социјалне и образовне политике на нивоу града Крагујевца у који би требало да се укључе све установе, институције и организације цивилног сектора које се баве младима.

Локални омбудсман града Крагујевца, Јелена Миливојевић је том приликом нагласила да канцеларија са пажњом прати све пројетке и иницијативе које се тичу младих у Крагујевцу и придружила се закључку са састанка да би у што краћем року у Крагујевцу требало оформити тим за повећање безбедности деце и младих и превенцију криминалитета који ће чинити предствници свих релевантних установа. Локални омбудмсман Јелена Миливојевић је нагласила да ће Канцеларија укључити све своје расположиве капацитете за даљи рад на овом питању.

 Осим локалног омбудсмана града Крагујевца Јелене Миливојевић, манифестацији „За безбедан Крагујевац“ су присуствали заменица омбудмана Снежана Калајановић и шеф стручне службе Иван Ковачевић.

 Спортско рекреативну манифестацију „За безбедан Крагујевац“, већ четврту годину организује НВО „После кише“.